Gemeente Bernheze

‹ Terug naar het overzicht

Gemeente Bernheze

Communicatieadviseur a.i.

Gemeente Bernheze

Opdracht: Tijdelijke ondersteuning (ruim een half jaar) van het team Communicatie. Op het programma staan onder meer de communicatie voor projecten (o.a. communicatie rondom vluchtelingen/statushouders, sociaal domein), het communicatiever maken van de organisatie, social mediastrategie en persbegeleiding.

Jan Glastra van Loon, wethouder gemeente Bernheze:
“Als wethouder Financiën, Volksgezondheid, Wmo, Monumenten, Kunst en Cultuur bij de Gemeente Bernheze,heb ik Sabine leren kennen als een stevige communicatieadviseur die in staat is op strategisch niveau mij als wethouder te adviseren op dossiers die met regelmaat lastig zijn. In de periode dat Sabine bij de Gemeente Bernheze werkte, speelden er onder andere veel zaken rondom de huisvesting van statushouders. Dit was door een lastig voortraject in verband met de mogelijke komst van een AZC, een erg gevoelig onderwerp geworden. Ook op andere dossiers heb ik Sabine als een deskundige, hands on adviseur ervaren. Besluiten van het college leveren met enige regelmaat geen populaire boodschap op en stuiten dan op weerstand. Het op strategisch niveau meedenken en adviseren over de juiste communicatielijnen, zeker daar waar weerstand een belangrijk issue is, is zeker een van haar sterke kanten. Naast de vakinhoudelijke kennis heb ik Sabine leren kennen als een fijne en voorkomende persoon die makkelijk contact legt.”

Marieke de Jong, coördinator communicatie gemeente Bernheze:
“Na een hectische periode voor het team communicatie van de gemeente Bernheze, kwam Sabine in het voorjaar van 2016 ons team tijdelijk versterken als communicatieadviseur. Ze bevestigde al snel onze eerste indruk; Sabine is een communicatieprofessional in hart en nieren, betrokken en bevlogen. Ze is een harde werker die zich een nieuw project of organisatie snel eigen maakt. Haar aanpak is doelgericht en gestructureerd. In een complexe omgeving of complex proces schept dat de vaak zeer gewenste helderheid en rust. Naast onze waardering voor haar proactieve houding, scherpte en advies met verstand van zaken, heb ik Sabine bovendien ervaren als een heel prettig iemand om mee samen te werken.“